Panegg Oy     > Paluu

Merkintälaite

Merkintälaite koostuu suositusta toimistoleimasimesta, joka on asennettu metallilevyyn munaradan päälle (kaksirataisessa koneessa leimasimia on levyssä kaksi). Levyn alapuolella on mekaaninen anturi, joka tunnistaa rataa pitkin kulkevan munan ja antaa leimasimelle käskyn leimata. Laitteeseen voidaan valmiiksi ohjelmoida neljä eri leimaa ja niitä on mahdollista muuttaa myöhemmin.

Mikäli leimasinta ei asenneta painoluokittelukoneeseen, on kaksi muuta laitetta: Käsikäyttöisellä leimasimella jokainen leima tehdään erikseen. Puoliautomaattisen Reinernetten mukana tulee kouru, jota pitkin munat kulkevat rivissä leimasimen alta.

Muste on Reiner-yhtiön itse kehittämää elintarvikemustetta. Leimasinteollisuus Oy huolehtii sen markkinoinnista jatkossa. Laitteen mukana tulee yksi mustepatruuna. Laitteen asentaminen onnistuu ilman erityisasiantuntemusta mukana seuraavien tukirautojen ja ohjeen avulla.

 

Automaattinen merkintälaite (malli 792 E) pienimpiin lajittelukoneisiin, esim. Sellegg S21, ja muihin pöytämalleihin.

 

Merkintälaitteen paikka on juuri ennen painoluokittelua.

 

Merkintälaite (malli 792 E) esim. Moban ja Sellegg'in kaksirivisille koneille (sisältää kaksi leimasinta). Moban ja Sellegg'in yksirivisille koneille laite on muuten samanlainen, mutta leimasimia on vain yksi.

leimat

Esimerkki leimasta. Leima on selkeä sekä ruskeassa ettävalkoisessa munassa.

 

Punaisen nuolen kohdalle asennetaan merkintälaite eli se tulee juuri ennen painoluokittelua.

 

Malli Reinernette, jota ei kiinnitetä lajittelukoneeseen vaan sen mukana tulee kouru ja teline, jota pitkin munat vierivät leimasimen alta.

 

Käsikäyttöinen leimasin (MALLI 790 E). Jokainen muna leimataan erikseen. Leimasimen alla pehmeä jalusta, joka ei vahingoita munia.

Merkintälaite toiminnassa kaksirivisessä koneessa.